Klein, maar nuttig: Thomas More en Radius lanceren cursus insectenkweek en -verwerking

De onderzoekers van het expertisecentrum Duurzame Biomassa en Chemie (Radius) starten dit najaar een nieuwe lessenreeks over het kweken en verwerken van insecten. Deze opkomende industrie kent duidelijk veel interesse, want de twee vorige lessenreeksen zijn telkens uitverkocht. 

6 juli 2023  – Laatst bijgewerkt om 6 juli 2023 13:49
Lees meer over:

Radius organiseert deze lessen in samenwerking met hogeschool Thomas More in Geel. De kleine, maar nuttige beestjes kunnen dienst doen als proteïnebron voor dieren, maar ook mensen. Daarbovenop kunnen hun vetten gebruikt worden als olie in voeding zoals kokos- of palmolie, of gebruikt worden voor cosmetica zoals in handcrèmes. 

Nog een voordeel van insectenkweek is dat je heel wat minder ruimte, water en voeder nodig hebt.  Sommige soorten kunnen zelfs ingezet worden om reststromen te verwerken, om dan op hun beurt weer te dienen als voeder. 

De opleiding bestaat uit zes modules, waarvan er één zich toespitst op het maken van een businessplan. Daarin krijgen de deelnemers onder andere individueel advies voor hun eigen case. Er wordt ook gekeken naar de huidige markt en heersende wetgeving. 

De opleiding kost 1.500 euro en loopt van 3 oktober tot 16 november. De lessen worden zowel online gegeven als tussen de insecten op de Thomas More campus van Geel. 

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek