Kenners en leken welkom op 87ste Landbouwbeurs in Libramont

De landbouwbeurs in Libramont is aan een nieuwe editie toe. Of je nu een doorwinterde boer bent, of een stadsmens die nog geen aardappel kan onderscheiden van een bloemkool: iedereen is er welkom om meer te leren over de boeiende agrarische sector. Van vrijdag 28 juli tot maandag 31 juli verwelkomt het Platform Plantengezondheid iedereen in Libramont. 

13 juli 2023  – Laatst bijgewerkt om 13 juli 2023 16:26
Lees meer over:
Foire de Libramont

De landbouwbeurs in het Waalse Libramont is inmiddels aan haar 87ste editie toe. 700 exposanten zullen aanwezig zijn op het beursterrein om al hun nieuwigheden uit de doeken te doen op 100.000 vierkante meter aan stands. 

Voor de geïnteresseerden zijn er themaparcoursen voor diverse landbouwtakken, gaande van bio tot fokkerij, melk en dierengezondheid, innovatie, familie enzovoort. Er vallen wedstrijden, shows, proeverijen van streekproducten, machinedemonstraties en veel meer te beleven. Op de dierenwedstrijden zal er elke dag een levende tentoonstelling zijn van een 500-tal dieren. 

Ook voor mensen die niets omhanden hebben met landbouw, biedt de beurs een mooie kans om de stiel beter te leren kennen. Met het traject ‘Van zaadje tot bord’ kan men leren hoe tarwe, aardappelen, maïs, suikerbieten en andere gewassen in diverse vormen op ons bord belanden.  

De partners van het Platform Plantengezondheid (BELFertil, Belplant, Belpotato.be, CBB, FEGRA, HandigindeTuin.be, Landbouw-Service, SUBEL (Tiense Suikerraffinaderij & ISCAL), Vegaplan, UAW/FWA) zijn verheugd om vele enthousiastelingen te ontmoeten. 

Een gedetailleerd programma is beschikbaar op de website https://www.foiredelibramont.com/nl/.

Bron: Eigen berichtgeving

Beeld: foiredelibramont.com

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek