Combinatie van tapas en bier nieuwe trend in de horeca
nieuwsZogenaamde hoppas, tapas bestaande uit Vlaamse streekproducten geserveerd met Belgisch bier, worden vanaf 19 april gelanceerd en moeten de nieuwe trend worden in de Belgische horeca. Het nieuwe concept samen met een receptenboekje werd voorgesteld in Gent. De actie wordt gepromoot door de Vlaamse regering in het kader van het Europees voorzitterschap van België.
Hoppas is een gezamenlijk project van horeca-adviesbureau Dolce Far Tutto, horecagroothandel ISPC en brouwerij Duvel Moortgat. Het concept werd ontwikkeld door Ilse Duponcheel, directeur en oprichtster van Dolce Far Tutto.
"De hoppas zijn de Vlaamse variant van de Spaanse tapas en worden geserveerd met bier.De naam is een samentrekking van 'hop' en 'tapas'. De recepten ontstonden in combinatie met ideeën uit de moleculaire- en foodpairing keuken", aldus Duponcheel.
De biercocktails worden op 19 april geïntroduceerd door de vzw 'Vlaanderen Lekker Land', die de Vlaamse tafelcultuur en streekproducten in het binnen- en buitenland moet promoten. Daarnaast wordt de actie gepromoot door de Vlaamse regering in het kader van het Europees voorzitterschap van België, de Week van de Smaak en Vlaanderen Lekker Land.
De Week van de Smaak, die start op 11 november, zal zich richten op het consumentengedeelte en het horecagedeelte wordt gedragen door vzw Tafelen in Vlaanderen.
Voorlopig zullen de hoppas enkel verkrijgbaar zijn in restaurants. "Cafés zijn voorlopig uitgesloten door de rookwetgeving maar van zodra er gewerkt kan worden met op voorhand gemaakte verpakkingen zullen ze ook daar te vinden zijn", zegt Duponcheel.
Bron: Belga