header.home link

Boerenbond stuurt politici opnieuw op zomerstage

3 augustus 2020
Politici en landbouwers dichter bij elkaar brengen, dat is het opzet van de zomerstages van Boerenbond. Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) trok als eerste zijn overall aan en stak een handje toe bij melkveebedrijf Lemaire-Taelemans in het Vlaams-Brabantse Lennik. “Het was een fantastische ervaring en een geweldig initiatief.”
Lees meer over:

Boerenbond wil met de zomerstages de kans geven aan land- en tuinbouwers en politici om met elkaar kennis te maken. Tijdens de zomerstages krijgen politici een unieke blik achter de schermen van de bedrijven en mogen ze er zelfs aan de slag. Het is een uitstekende gelegenheid om met de bedrijfsleiders/-sters te praten over diverse thema’s. Hoe ziet een dag op een landbouwbedrijf eruit? Wat zijn de uitdagingen en obstakels?”

“In 2018 organiseerden we ook al zomerstages”, vertelt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Dit werd een succesvolle ervaring. Niet onlogisch, want veel politici zijn in het Vlaams Parlement en in de regering begaan met dossiers die een directe impact hebben op onze bedrijven. Onze land- en tuinbouwers ontvangen Vlaamse politici graag op hun bedrijfsvloer om samen van gedachten te wisselen en om het dagelijks functioneren op een landbouwbedrijf toe te lichten.”

Ook deze zomer organiseert Boerenbond een reeks stages voor politici. Vlaams minister Dalle en Lenniks schepen Heide Elpers (CD&V) beten samen de spits af en gingen op 30 juli op stage bij het landbouwbedrijf van Guido en Kathleen Lemaire-Taelemans in Lennik. Voor Dalle was het een fantastische ervaring. “Ik had een grootvader die landbouwer was, maar die werkte helemaal anders dan dat het er de dag van vandaag aan toe gaat."

Beide politici hielpen mee om de koeien te melken en mochten zich wagen aan een ritje op de tractor. “De boerenstiel is een manier van leven en zeker niet zomaar een job”, zei Elpers na afloop. “De landbouwers slagen in het opzet om kostbaar om te gaan met mens, natuur, dier en omgeving.”


Throwback: bekijk ook de fotoreeks van de zomerstages in 2018.

Bron: Eigen verslaggeving / Het Laatste Nieuws

Beeld: Twitter (@dalle_benjamin)

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek