Vlees per post op je bord
nieuwsWebwinkels van allerlei slag rijzen als paddestoelen uit de grond. In Nederland is het nu ook mogelijk om vlees online te bestellen, gaande van een varkenshaasje tot een luxepakket met vijf verschillende vleessoorten.
De 29-jarige Matthijs van der Pijl, een innovatieve telg uit een slagersfamilie, verstuurde de bestellingen aanvankelijk in doodgewone enveloppen. Maar dat was niet naar de zin van de Nederlandse post. De jonge ondernemer is dan ook op zoek gegaan naar beter verpakkingsmateriaal.
Elke portie vlees is diepgevroren en krijgt een vacuümverpakking. Het pakket wordt verstuurd in geïsoleerde verpakkingen. Op de website van het bedrijf staat te lezen dat het vlees in de pakketten meer dan vijftig uur op de juiste temperatuur blijft. "Van zodra ik de juiste verpakking ontwikkeld had voor postorderverzending wist ik dat een online-slagerij die 24 uur per dag bestellingen aan huis kan leveren binnen handbereik lag", aldus van der Pijl.
Een groot voordeel van deze werkwijze is dat de prijs van het vlees laag kan gehouden worden in vergelijking met klassieke slagers en supermarkten. "Dit is geen dure winkel met veel personeel", luidt het. Klanten in heel Nederland kunnen vrij kiezen wanneer ze het vlees willen ontvangen. Als de klant niet thuis is op het afgesproken tijdstip wijst de leverancier de verantwoordelijkheid voor de temperatuur van het pakketje af. Het vlees wordt dan bij de buren geleverd en de ontvanger krijgt een briefje in de bus.
Het Nieuwsblad heeft een hint voor wie op het onzalige idee komt om in ons land iets gelijkaardigs op te starten: misschien eerst toch eens informeren bij het Voedselagentschap...
Meer informatie: Beef&Steak