header.home link

Vlaams minister van Mobiliteit Peeters gaat niet in op vraag van Welkom Wolf om snelheid te verlagen

18 oktober 2022

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gaat niet in op de vraag van Welkom Wolf om de snelheid aan de oversteekplaatsen van de wolven te verlagen. Die oproep kwam er om dat de jonge wolven nu voor het eerst buiten het militair domein migreren.

Lees meer over:

Gisteren nog lanceerde Jan Loos van Welkom Wolf een oproep om de snelheid aan de gekende oversteekplekken van de wolven te verlagen. Momenteel mag er 90 kilometer per uur gereden worden aan de verschillende oversteekplaatsen. Vorig jaar werd er rond deze periode nog een jonge mannetjeswolf doodgereden in Oudsbergen.

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) reageert nu op die oproep van Welkom Wolf. "Dit is niet aan de orde. We doen al verschillende inspanningen om onze wegen te beveiligen voor weggebruikers en overstekend wild", aldus de minister. Verder is het invoeren van snelheidsverlagingen volgens de minister niet zomaar een goede keuze in het kader van de verkeersveiligheid, omdat een snelheid binnen zijn omgeving steeds begrijpbaar en logisch moet zijn voor de weggebruiker.

Bron: VRT

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek