header.home link

Vlaams-Brabant informeert over landbouw met 230 panelen

Hebben koeien een pink? Waarom groeit witloof in het donker? Bestaat er een suikerklontjesplant? Op deze en andere vragen bieden de nieuwe educatieve panelen van de provincie Vlaams-Brabant voortaan een antwoord. Er worden 229 educatieve panelen verdeeld over 82 landbouwbedrijven.

15 december 2022  – Laatste update 15 december 2022 11:30
Lees meer over:
infopaneelVLBrabantgroep

“Het blijft een voortdurende opdracht van onze landbouwers om bezoekers te informeren over de activiteiten op hun bedrijven”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw. “Met een keuze uit 76 borden van Plattelandsklassen helpen we landbouwers met hun educatieve werk. 16 landbouwthema’s komen aan bod, van melk- tot vleesvee en van groententeelt tot akkerbouw.”

infopaneelVLBrabant2

De eerste educatieve landbouwpanelen werden op 13 december overhandigd aan de bedrijfsvoerders van het Hof te Berchemveld in Sint-Pieters-Leeuw. De borden worden besproken met leerlingen bij hun bezoek aan Boeren met Klasse. Maar ze zijn ook ideaal tijdens bedrijfsbezoeken van verenigingen of vriendengroepen.

infopaneelVLBrabant

De Provinciale Landbouwkamer financiert tot drie borden per landbouwbedrijf. De kostprijs van deze panelen bedraagt 20.000 euro. “In totaal gingen 82 landbouwers in op onze oproep. Ze bestelden samen 229 panelen. De borden meten 70 x 100 cm of 90 x 120 cm en zijn door hun grootte makkelijk leesbaar”, aldus Dehaene.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek