Toon Denys verhuist van VLM naar Departement Omgeving

De Vlaamse regering heeft Toon Denys gekozen als nieuwe secretaris-generaal van het departement Omgeving. Denys is op dit moment leidend ambtenaar van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Hij start op 1 juni. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

29 maart 2024  – Laatst bijgewerkt om 29 maart 2024 15:47
Lees meer over:
toondenysdepomgevingVLM

Departement Omgeving is op 1 april 2017 ontstaan uit een fusie van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en Ruimte Vlaanderen en staat in voor beleidsvoorbereiding binnen het brede omgevingsbeleid en staat in nauw contact met lokale besturen voor ruimtelijke uitvoeringsplannen en vergunningenbeleid. Verder is het ook bevoegd voor handhaving en omgevingsinspectie en houdt het toezicht op beslissingen van lokale besturen. Zo gaat het departement in beroep tegen vergunningen van lokale besturen voor bouwen in watergevoelig gebied.

Tot voor kort stond het departement onder leiding van Peter Cabus, maar die is na enkele verlengingen met pensioen gegaan. In tussentijd werd de leiding overgenomen door afdelingshoofd Ivo Palmers.

Vanaf 1 juni neemt Toon Denys dus de fakkel over. Hij werd geselecteerd uit een reeks van aanvankelijk 29 kandidaten. Volgens minister van Omgeving Zuhal Demir is Toon Denys "een geschikte kandidaat" om het departement te leiden "en zijn ervaring ten dienste te stellen voor een beter omgevingsbeleid in gans Vlaanderen".

Toon Denys is 57 jaar oud en genoot de opleidingen bio-ingenieur en ingenieur in milieusanering. Hij is sinds 1991 werkzaam bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), waar hij sinds 2009 gedelegeerd bestuurder is. De start van Denys bij het Departement Omgeving betekent tegelijk het vertrek van Denys bij VLM, waar de zoektocht naar een nieuwe leidend ambtenaar binnenkort start.

Bron: Belga / Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek