nieuws

"Minder vlees geen oplossing voor hongerprobleem"

nieuws
"Wereldwijd is vlees de belangrijkste groeisector in de landbouw. Alleen daarom al is het niet verstandig om de consumptie van vlees te ontmoedigen. Bovendien is het geen oplossing voor het hongerprobleem", zegt Louise Fresco, de afscheidnemende Nederlandse adjunct-directeur-generaal van de wereldvoedselorganisatie FAO.
3 mei 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:57
"Wereldwijd is vlees de belangrijkste groeisector in de landbouw. Alleen daarom al is het niet verstandig om de consumptie van vlees te ontmoedigen. Bovendien is het geen oplossing voor het hongerprobleem", zegt Louise Fresco, de Nederlandse adjunct-directeur-generaal van de wereldvoedselorganisatie FAO, die eind deze maand afscheid neemt van het FAO.

"Het ontmoedigen van de vleesproductie zou een heleboel mensen aantasten in hun bestaan. Vlees is de belangrijkste groeisector binnen de landbouw en stimuleert ook de soja- en graanproductie", zegt Fresco. "Er is op zich niks tegen vlees. Tenminste indien het kwaliteitsvol en met respect voor milieu en dierenwelzijn geproduceerd wordt". En zolang je er natuurlijk niet te veel van consumeert. West-Europeanen kunnen hun vleesconsumptie best matigen. "Eén of twee keer in de week omelet, vis of vegetarisch eten zou beter zijn", aldus de Nederlandse.

Voedseldeskundige Fresco zegt zich niet te kunnen vinden in de argumenten die zowel voor- als tegenstanders van biotechnologie elkander naar het hoofd slingeren. "Voorstanders hebben ongelijk als ze zeggen dat genetisch gemanipuleerde gewassen nodig zijn om de wereldvoedselbehoefte te dekken. Tegenstanders hebben ongelijk als ze zeggen dat het slecht zou zijn voor de gezondheid". Volgens Fresco kan je nooit vanaf het begin alle risico's van een nieuwe technologie perfect inschatten.

Bron: Agrarisch Dagblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek