Gent wil hygiëne in voedingszaken verbeteren
nieuwsDe grote ketens doen het wel goed. Dat de kleine handelaars daar niet zo goed in slagen, heeft ook te maken met de complexe en in algemene termen opgestelde wetgeving. De Stedelijke eetwareninspectie stelde een verzamelmap samen met duidelijke informatie over belangrijke hygiënethema's. De eetwarencontroleurs zullen deze mappen uitdelen tijdens hun controles, de nodige informatie geven en samen met de handelaars een checklist invullen.
De doelgroep bestaat vooral uit slagers, bakkers, koude bakkerijen, vishandelaars, winkels voor algemene voeding waar voedingswaren bewerkt worden, groenten- en fruithandelaars, restaurants, snacks en frituren die allen in het centrum gevestigd zijn. Via een website zullen ze ook checklijsten kunnen raadplegen en nagaan hoe collega's bepaalde problemen aanpakken. De start is gepland begin juni 2006. Tegen het einde van dit jaar zullen alle handelaars hun map met uitleg ontvangen hebben.
Bron: Het Nieuwsblad