Meest recent
Duik in het archief
-
Zorgt ultra-bewerkte voeding voor fastfoodkoorts?
Twee recente studies werpen mogelijks een nieuw licht op de gezondheidseffecten van ultra-bewerkte voedingsmiddelen. Volgens de Britse biochemicus Richard Hoffman zorgen ze voor ontstekingsr... -
Ultra-bewerkte voeding gelinkt aan hogere kans op darmkanker
Twee grote studies koppelen de consumptie van ultra-bewerkte voedingsmiddelen en dranken aan darmkanker en hart- en vaatziekten, schrijft vakblad BMJ. -
Nutriscore gaat algoritme aanpassen
Het algoritme achter de Nutriscore krijgt een bijsturing om meer in lijn te liggen met nationale voedingsadviezen. Rood vlees wordt strenger gequoteerd, een aantal plantaardige oliën gaan er... -
Fastfood rond de schoolpoort leidt tot zwaardere kinderen
Het aanbod van junkfood rond Vlaamse scholen is de voorbije jaren toegenomen en heeft geleid tot zwaardere kinderen. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano... -
Helft van de jonge vrouwen gebaat bij meer rood vlees en zuivel
Veel jonge vrouwen hebben tekorten aan essentiële nutriënten omdat ze weinig of geen rood vlees en zuivelproducten consumeren. Dat brengt hun gezondheid mogelijk in gevaar zeggen verschillen... -
Roquefort wil af van rode E
Roquefort, de Franse koning van de blauwaderschimmelkazen, wil af van zijn Nutri-Score. De vette en zoute kaas krijgt een rode E opgespeld en dat zien ze ook aan terugvallende verkoopcijfers... -
Milieu-impact wordt opgenomen in de voedingsdriehoek
De voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven, die de burgers een leidraad wil bieden voor een gezond voedingspatroon, is verruimd en houdt voortaan nog meer rekening met de impa... -
Ultra-bewerkte voeding goedkoper dan gezonde voeding
Sciensano heeft voor het eerst de kostprijs van voedingspatronen in kaart gebracht. Wat blijkt? Ongezonde voeding is nog steeds goedkoper dan niet-bewerkte voeding. Dat heeft een impact op d...
Dossier