nieuws
ESA denkt aan groentekweek in ruimtetuigen
nieuwsDe Franse topchef Alain Ducasse gaat ruimtemenu's maken voor Europese astronauten. Hij doet dat op vraag van het Europese Ruimteagentschap ESA. Dat wil astronauten op lange missies, bijvoorbeeld naar Mars, gevarieerd eten kunnen aanbieden. De onderzoekers denken dat ze in een ruimtetuig een aantal gewassen kunnen kweken, zoals uien, aardappelen, rijst, sla en spinazie. Het is de bedoeling die aan boord te laten groeien en te oogsten om plaats te besparen.
16 mei 2006
De Franse topchef Alain Ducasse gaat ruimtemenu's maken voor Europese astronauten. Hij doet dat op vraag van het Europese Ruimteagentschap ESA. Dat wil astronauten op lange missies, bijvoorbeeld naar Mars, gevarieerd eten kunnen aanbieden. De onderzoekers denken dat ze in een ruimtetuig een aantal gewassen kunnen kweken, zoals uien, aardappelen, rijst, sla en spinazie. Het is de bedoeling die aan boord te laten groeien en te oogsten om plaats te besparen.
Ducasse is in Italië trouwens uitgeroepen tot ambassadeur van de zeer gewilde Alba-truffel. De apetrotse Fransman mocht even een exemplaar van meer dan één kilogram koesteren. Het werd verkocht aan de Italiaans-Amerikaanse restauranthouder Max Giambelli tegen een 'vriendenprijsje' van 31.674 euro.
Bron: Het Laatste Nieuws