nieuws

Chocolatier Marcolini stapt naar de beurs

nieuws
De Belgische chocolatier Pierre Marcolini wil naar de beurs stappen om meer winkels in het buitenland te kunnen openen. Marcolini heeft in minder dan tien jaar tijd wereldfaam verworven met zijn fijne luxe-pralines. Hij leerde de stiel onder andere bij Wittamer in Brussel en startte pas in 1995 zijn eerste chocolaterie. Inmiddels heeft hij 13 winkels uit de grond gestampt, waarvan acht in België en vijf in het buitenland op toplocaties als Parijs, New York en Tokio.
8 mei 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:57
De Belgische chocolatier Pierre Marcolini wil naar de beurs stappen om meer winkels in het buitenland te kunnen openen. Marcolini heeft in minder dan tien jaar tijd wereldfaam verworven voor zijn fijne luxe-pralines. Hij leerde de stiel onder andere bij Wittamer in Brussel en startte pas in 1995 zijn eerste chocolaterie. Inmiddels heeft hij 13 winkels uit de grond gestampt, waarvan acht in België en vijf in het buitenland op toplocaties als Parijs, New York en Tokio.

Het gaat goed met de zaken van Pierre Marcolini. Zijn omzet stijgt elk jaar. Dit boekjaar zou hij goed zijn voor een omzet van negen miljoen euro. De beursgang zou zijn internationaal succes nog moeten vergroten. De Belgische chocolatiers hebben de laatste jaren allemaal indrukwekkende groeicijfers. Chocoladefreaks gaan blijkbaar meer en meer voor kwaliteit, en doen ook eens zichzelf in plaats van een ander een doosje pralines cadeau.

Van de Belgische chocolatiers is Pierre Marcolini het meest trendy, net zoals zijn winkels en klanten. Zijn flagshipstore heeft hij nu een paar huizen verder van zijn oude leermeester, aan de Grote Zavel in Brussel. Dat plein wordt met de aanwezigheid van collega's Godiva en Neuhaus trouwens meer en meer een 'place des chocolatiers' in plaats van een 'place des antiquairs'.

Bron: De Morgen/De Tijd/Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek