Chips van Lay's bevatten minder ongezonde vetten

nieuws
Bij meer dan 45 snacks van de merken Lay's, Smiths en Cheetos daalt het percentage verzadigde vetten met 50 tot 77 procent. Dat heeft het moederbedrijf PepsiCo aangekondigd. De multinational heeft speciale zonnebloemolie ontwikkeld waardoor de foute verzadigde vetten grotendeels vervangen worden door minder slechte onverzadigde vetten, zonder dat de smaak wijzigt.
11 juli 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:57
Bij meer dan 45 snacks van de merken Lay's, Smiths en Cheetos daalt het percentage verzadigde vetten met 50 tot 77 procent. Dat heeft het moederbedrijf PepsiCo aangekondigd. De multinational heeft speciale zonnebloemolie ontwikkeld waardoor de foute verzadigde vetten grotendeels vervangen worden door minder slechte onverzadigde vetten, zonder dat de smaak wijzigt.

De minder ongezonde chips van Lay's komen deze week al in de winkelrekken. Honderd gram van Lay's-chips bevat 34 gram vet. Vroeger was 16 gram van dat vet onverzadigd. Dat wordt nu gehalveerd tot 8 gram. Na Lay's volgen de merken Smiths en Cheetos. De vetten in de chips onder het merk Doritos veranderen pas over enkele weken, omdat er voorlopig onvoldoende zonnebloemolie beschikbaar is.

De zonnebloemolie komt vooral uit Zuid-Frankrijk. PepsiCo heeft 90.000 voetbalvelden volgeplant met zonnebloemen om de productie van de speciale olie te verhogen. "Onze klanten zijn zich, net als wij, meer bewust van voeding, vet, gezondheid of wat goed is voor de kinderen", zegt Eugène Willemsen, topman van PepsiCo Benelux, in een mededeling. "Uit onderzoek blijkt dat consumenten graag een meer verantwoorde levensstijl willen aannemen, maar niet als dat ten koste gaat van de smaak".

Bron: De Morgen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek