header.home link

Campagne Dank een Boer moet lichtpuntje op het erf brengen

Landschapsarchitect Louis De Jaeger lanceert de ‘Dank een Boer’-actie waarbij hij iedereen oproept om landbouwers uit de buurt te verrassen met een klein cadeautje of simpelweg een welgemeende dank u.

22 december 2022  – Laatste update 22 december 2022 21:06
Lees meer over:
louisdejaegerdankeenboer

Louis De Jaeger, ook gekend van de biodiversiteitscampagne ByeByeGrass, wil landbouwers tijdens de kerstperiode extra in de bloemetjes zetten. “Er is geen enkel beroep zo levensnoodzakelijk is als dat van boer, en toch zetten we ze als maatschappij enorm onder druk”, verklaart hij. “De landbouwer werkt dag en nacht zodat wij geen honger hoeven te hebben, hiervoor verdienen ze meer appreciatie. Daarom lanceren we de “Dank een Boer”-campagne waarbij iedereen wordt opgeroepen om een boer uit de buurt te bedanken.”

De meeste mensen bereiden zich voor om de kerstperiode door te brengen met vrienden en familie, meestal nemen ze hiervoor vrijaf. “Een boer kan geen vrijaf nemen want als een koe op kerstnacht moet bevallen, dan moet hij zijn kerstbûche onmiddellijk laten vallen. Boer zijn is een mooi beroep, maar kan ook eenzaam zijn. Het harde werken en altijd gebonden zijn aan het land kan voor een zekere vorm van isolement zorgen”, aldus De Jaeger.

Toch worden landbouwers te weinig gewaardeerd, ook al zijn zij de belangrijkste reden dat er überhaupt een kerstmaaltijd op ons bord zal liggen. “Dit op zowel financieel als emotioneel vlak. Het kan een uitdaging zijn om het eerste op te lossen, door bijvoorbeeld meer lokaal te kopen of direct van bij de boer, het tweede gaat veel gemakkelijker en kost je nog geen vijf minuutjes. Zoek je dichtstbijzijnde boer, ga langs en vertel hen simpelweg hoe dankbaar je bent dat zij ons voedsel voorzien. Een simpele bedanking is voldoende, een kleine attentie hoeft niet maar is altijd fijn. Zo kan je met je kinderen een cake bakken, hen een bloempje geven of gewoon een kaartje schrijven. Het kleinste gebaar uit het hart kan een wereld van verschil betekenen.”

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek