Boerennatuur Vlaanderen introduceert ‘Koperen Kievit’-award

Eind dit jaar reikt Boerennatuur Vlaanderen de allereerste ‘Koperen Kievit’-award uit. Alle land- en tuinbouwers in Vlaanderen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de boerennatuur op en rond hun landbouwbedrijf maken kans om deze gloednieuwe award te winnen.

25 augustus 2023  – Laatst bijgewerkt om 28 augustus 2023 9:23
Lees meer over:
017221_Wedstrijd_Koperen_Kievit_2023_advertentie_A4_LR

Kievit

Met de ‘Koperen Kievit’-award wil Boerennatuur Vlaanderen de inspanningen van land- en tuinbouwers voor de boerennatuur in de kijker zetten. “Er zijn heel wat mooie en inspirerende initiatieven van land- en tuinbouwers met betrekking tot boerennatuur die nog te weinig maatschappelijke waardering krijgen”, zegt Andre D’Eer, landbouwer en voorzitter van Boerennatuur Vlaanderen. “Dit gaat van het bevorderen van biodiversiteit, het beheren of aanleggen van kleine landschapselementen tot inspanningen voor de bodemkwaliteit of waterconservering. Met deze gloednieuwe award willen we daar verandering in brengen. We moedigen dan ook alle land- en tuinbouwers aan om deel te nemen en hun inspirerende voorbeelden met ons te delen.” Als symbool voor de award werd gekozen voor een kievit. “De kievit is een iconische en herkenbare akker- en weidevogel die de nauwe band tussen landbouw en natuur symboliseert”, aldus Bart Schoukens, secretaris bij Boerennatuur Vlaanderen.

Boerennatuur

Boerennatuur is een samenwerking tussen Boerenbond, WERKERS, Vlaamse Landmaatschappij (VLM), Agentschap Natuur & Bos (ANB), het Departement Landbouw en Visserij en het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). De organisatie werkt aan een landbouw in Vlaanderen die een positieve impact heeft op natuur, milieu en klimaat én economisch rendabel is. Het ondersteunt landbouwers die aan agrarisch landschaps- en natuurbeheer willen werken en stimuleert hen om samen te werken met collega’s en andere actoren. Zo wil Boerennatuur zich ontplooien tot dé organisatie die landbouw en natuur verbindt.

Deelnemen

Land- en tuinbouwers die geïnteresseerd zijn in deelname aan de 'Koperen Kievit'-award, kunnen zich inschrijven tot zondag 15 oktober 2023. Het team van Boerennatuur Vlaanderen zal daarna vijf landbouwers selecteren die kans maken op de award en bijhorende prijzen. Wie uiteindelijk wint, zal afhangen van het aantal stemmen dat verzameld wordt tijdens de daaropvolgende Facebook-campagne. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Boerennatuur symposium op donderdag 7 december 2023 in Antwerpen.

Alle info kan je vinden op de website van boerennatuur. 

Landbouwers en natuurbeheer hand in hand in Polder van Kruibeke
Uitgelicht
Dat landbouw en natuur hand in hand kunnen gaan, bewijst het agrarische natuurbeheer van de Polder Van Kruibeke, een weidevogelgebied aan de Schelde, op een boogscheut van Ant...
24 juli 2023 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek