Streekmusea in Westhoek doen graanverhaal uit doeken
nieuwsDe expo 'Graanfluisteraars, Boeren, Bakkers en Brouwers' vertelt het verhaal van het graan in de 19de en 20ste eeuw. In Bachten de Kupe toont de molenaar het verschil tussen de rosmolen, een watermolen en een windmolen, terwijl de boer verhaalt over de eerste maaidorser op stoomkracht, het middagmaal in de schaduw van de gestuikte schoven en de controle van het graan op zolder.
De bakker van het Bakkerijmuseum vertelt hoe de modernisering van de stiel het werk lichter maakte en toeliet thuis brood te bezorgen. In De Snoek komt de mouter aan het woord. Jongeren kunnen via een zoektocht in de musea het diploma van herenboer, meesterbakker of meesterbrouwer behalen. Het CAG verspreidt ook een gelijknamig boek rond de graanteelt in de Westhoek.
Meer informatie: Graanfluisteraars, boeren, bakkers en brouwers