nieuws

Fusie tussen Ter Beke en Pluma definitief rond

nieuws
De aandeelhouders van de voedingsgroep Ter Beke hebben donderdag de fusie goedgekeurd tussen de vleeswarendivisie van Ter Beke en de groep Pluma uit Wommelgem. De nieuwe onderneming krijgt de naam Ter Beke-Pluma Vleeswaren en wordt marktleider in België en de derde speler in de Benelux. Er is een kapitaalverhoging door inbreng van de Pluma-groep en de uitgifte van 342.254 nieuwe aandelen.
19 mei 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:33
De aandeelhouders van de voedingsgroep Ter Beke hebben donderdag de fusie goedgekeurd tussen de vleeswarendivisie van Ter Beke en de groep Pluma uit Wommelgem. De nieuwe onderneming krijgt de naam Ter Beke-Pluma Vleeswaren en wordt marktleider in België en de derde speler in de Benelux. Er is een kapitaalverhoging door inbreng van de Pluma-groep en de uitgifte van 342.254 nieuwe aandelen.

Ter Beke is van oorsprong een vleeswarenbedrijf. Maar sinds het midden van de jaren negentig heeft de groep fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van een tweede divisie, de verse mediterrane gerechten. Met succes, want Ter Beke is uitgegroeid tot de Europese marktleider in verse lasagne. Vorig jaar tekenden de bereide maaltijden voor een omzet van 106 miljoen euro, tegen 130 miljoen euro voor de vleeswaren.

Het Wommelgemse familiebedrijf Pluma bestaat precies 60 jaar. De groep is in ons land uitgegroeid tot een van de belangrijkste fabrikanten van gekookte ham en is onder meer bekend als maker van Samson-worst. Met zijn patésoorten kent Pluma ook veel succes in het buitenland.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek