VIDEO: Recap VILT-event “Hoe kijkt de Vlaming naar landbouw?”

Hoe staat de Vlaming tegenover de landbouw(er)? Professor statistiek en onderzoeksmethodologie Gino Verleye (UGent) licht de resultaten van de vijfjaarlijkse imagostudie toe en professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB) vertelt over landbouw in een veranderlijke geopolitieke context. Bekijk hier de video van het VILT-event over de imagostudie van de landbouw(er). 

6 juli 2023  – Laatst bijgewerkt om 6 juli 2023 14:36
Lees meer over:

Naar aanleiding van het vijfjaarlijkse imago-onderzoek over de landbouw(er) organiseerde VILT een event op Speelboerderij Ravot in Glabbeek om de resultaten bekend te maken. Professor Gino Verleye (UGent) concludeert dat de resultaten globaal gezien positief zijn. Toch heeft een deel van de bevolking, vaak jonge mensen, geen interesse in landbouw. Die bevolkingsgroep zou men volgens de professor beter kunnen bereiken en informeren via onderwijs en social mediacampagnes. Ook wijst de professor op een vervreemding van de jongeren en de landbouwsector. Om de jongeren terug te verbinden met de landbouw speelt het onderwijs een cruciale rol.  

Verder blijkt uit het onderzoek dat de consument meer betrokkenheid wil bij de landbouw(er) en dat manifesteert zich in het korteketenverhaal. Verleye benadrukt dat er nog een weg te gaan is om de afstand tussen consument en producent te verkleinen. 

Daarna kaderde professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB) de landbouw in een veranderende geopolitieke context. Hij benadrukt dat het belangrijk is om landbouw vanuit verschillende standpunten te bekijken. Holslag belicht onder andere duurzaamheid van de landbouw en de betaalbaarheid voor de consument.  

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek