Veel Mechelse bedrijven zonevreemd

Uit de enquête 'Bedrijfsvriendelijke Gemeente' blijkt dat 34 procent van de bedrijven uit het arrondissement Mechelen in een woonzone gevestigd is. Dat houdt in dat die bedrijven problemen krijgen als ze uitbreiden of van activiteiten veranderen. Een kleine 7 procent is gelokaliseerd in landbouw- ofnatuurgebied, wat die bedrijven 'potentieel zonevreemd' maakt.
8 juni 2001  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:51
Uit de enquête 'Bedrijfsvriendelijke Gemeente' blijkt dat 34 procent van de bedrijven uit het arrondissement Mechelen in een woonzone gevestigd is. Dat houdt in dat die bedrijven problemen krijgen als ze uitbreiden of van activiteiten veranderen. Een kleine 7 procent is gelokaliseerd in landbouw- of natuurgebied, wat die bedrijven 'potentieel zonevreemd' maakt.

De enquête besteedt enkel aandacht aan de ligging van industriële en logistieke bedrijven in het arrondissement Mechelen.

De bedrijven die gevestigd zijn in een woonzone (34 procent), zijn goed voor ongeveer 10 procent van de tewerkstelling. Dat betekent dat het vooral om kleinere bedrijven gaat. De 6,7 procent mogelijk zonevreemde bedrijven zorgen voor 1,9 procent van de tewerkstelling. Maar alle bedrijven samen zouden toch al ruim 1.700 werknemers te werkstellen.

Bijna 55 procent van de bedrijven uit het arrondissement Mechelen is gevestigd op industrieterreinen of in KMO-zones. Die bedrijven vertegenwoordigen ongeveer 84 procent van de tewerkstelling in de industriële of logistieke sectoren.

Nog eens 5 procent van de bedrijven, goed voor 4,9 procent van de tewerkstelling, is een 'geregulariseerd' bedrijf, via een bijzonder plan van aanleg.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek