header.home link

Onderzoeker Inagro wint prestigieuze fotowedstrijd met koeienfoto

Inagro-onderzoeker en hobbyfotograaf Ilse Louwagie heeft de publieksprijs van de National Geographic Fotowedstrijd gewonnen. Zij haalde de meeste stemmen binnen in de categorie Mens, met haar foto van een gepensioneerde melkveehouder tijdens zijn dagelijks rondje in de stal van zijn kleinzoon. Louwagie wil met haar foto de passie voor het boerenleven uitstralen en tegelijk de aandacht vestigen op de huidige druk op de veehouderij in Vlaanderen.

18 november 2022  – Laatste update 18 november 2022 13:26
Lees meer over:
ilselouwagieInagro-facebook

De foto waarmee Inagro-onderzoekster Ilse Louwagie in de prijzen viel in bij National Geographic Fotowedstrijd is genomen op het melkveebedrijf van haar schoonbroer in Kruiseke, een gehucht in het West-Vlaamse Wervik. “Om wat nieuw fotomateriaal uit te testen, ging ik er even langs op een woensdagmiddag in augustus. En net op dat moment komt opa de stal binnen gewandeld, die dagelijks nog even geniet van zijn rondje bij de koeien. De passie voor het boerenleven straalt van zijn gezicht af. En de lichtinval maakte de foto nog krachtiger.”

2022.08_boerderij jeroen_extra BW_003

Louwagie geeft aan dat ze om twee redenen besloten had om de foto in te sturen voor de wedstrijd.  “Enerzijds straalt de foto heel veel passie en gevoel uit voor het boerenleven dat hem altijd heeft bezield. Maar de foto legt ook een duidelijke link naar de huidige druk op veehouderij in Vlaanderen en Nederland. En laat net dit zijn waar National Geographic naar op zoek is: verhalen met passie en actualiteit.”

De prestigieuze fotowedstrijd in de Benelux was verdeeld over drie categorieën, Mens, Dier en Landschap. Maar liefst 10.000 mensen stuurden een foto in. Louwagie, wiens foto enkele weken geleden door een jury tot de laatste 10 genomineerd was, zegt dan ook overdonderd te zijn door het eerste prijs. “Dit had ik niet zien aankomen”, vertelt de West-Vlaamse die bij Inagro gespecialiseerd is de melkveehouderij.

Bron: Eigen berichtgeving

Beeld: Ilse Louwagie

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek