header.home link

Marc Ballekens is nieuwe directeur PCLT

2 april 2021

Het Praktijkcentrum voor Land- en tuinbouw in Roeselare laat weten dat Marc Ballekens vanaf begin mei hun nieuwe directeur wordt. “Marc Ballekens komt hiermee aan het roer van een uniek praktijkcentrum in Vlaanderen dat excelleert op praktijkgericht, naschools agrarisch en para-agrarisch onderwijs in de breedste zin van het woord”, klinkt het.

Lees meer over:
marc-ballekens_PCLT

Het Praktijkcentrum voor Land- en tuinbouw (PCLT) is een onafhankelijk opleidingscentrum, gespecialiseerd in de agrarische en para-agrarische sector. “We willen ons profileren als kenniscentrum dat in het teken staat van een duurzame land- en tuinbouw waarbij we steeds meer oog voor duurzaamheid, veiligheid en ergonomie hebben”, zegt voorzitter van het PCLT Bart Dochy. “Onze grote praktijkhal is uniek in zijn soort en daar kan de theorie onmiddellijk in de praktijk gebracht worden. We willen ons aanbod ook verder uitbreiden: naar de industrie in het algemeen en naar de voedingsindustrie in het bijzonder.”

Marc Ballekens is geen onbekende in de sector. Van 1988 tot 2009 was hij actief als marketing manager bij het toenmalige familiale zaadbedrijf Clovis Matton. Sinds 2009 was hij strategisch directeur van Limagrain Belgium en hij maakte sinds 2019 ook deel uit van het directiecomité van Limagrain Noord-West Europa. Ballekens is in de agrarische sector vooral gekend door zijn meer dan 1800 toespraken over Europees landbouwbeleid en het opvolgen van de verschillende landbouwmarkten.

Ik wil samen met de medewerkers van het PCLT de vele bestaande relaties en samenwerkingsverbanden optimaliseren en versterken

Marc Ballekens - Nieuwe directeur PCLT

“Als zoon van een landbouwschooldirecteur en landbouwer heb ik zowel affiniteit met het ganse werkveld alsook met het landbouwonderwijs”, reageert de nieuwe directeur van het PCLT. “Ik wil samen met de medewerkers van het PCLT de vele bestaande relaties en samenwerkingsverbanden optimaliseren en versterken. Maar ook nieuwe samenwerkingen aangaan staat op mijn agenda, dan kijk vooral richting de voedingsindustrie.”

“De raad van bestuur en ik wensen Marc alle succes toe met deze mooie uitdaging”, besluit Bart Dochy.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: PCLT

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek