nieuws

Mondiale exportwaarde agf-producten stijgt pijlsnel

nieuws
De waarde van de wereldwijde export van aardappelen, groenten en fruit is in de periode tussen 1970 en 2002 toegenomen van minder dan 4 miljard naar ongeveer 31 miljard euro. De groei varieert sterk tussen de verschillende producten. Zo nam de export van mango's, champignons, knoflook en avocado's sterk toe, terwijl die van sinasappelen en aardappelen fors daalde. Dat blijkt uit gegevens van Freshfel Europe.
20 juli 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:57
De waarde van de wereldwijde export van aardappelen, groenten en fruit is in de periode tussen 1970 en 2002 toegenomen van minder dan 4 miljard naar ongeveer 31 miljard euro. De groei varieert sterk tussen de verschillende producten. Zo nam de export van mango's, champignons, knoflook en avocado's sterk toe, terwijl die van sinasappelen en aardappelen fors daalde. Dat blijkt uit gegevens van Freshfel Europe, een platform voor bedrijven en federaties in de sector van de verse groenten en fruit.

De agf-producten die momenteel het sterkst presteren op de internationale markt zijn in volgorde van belangrijkheid bananen, tomaten, druiven, appelen, ingevroren aardappelen en sinaasappelen. Een belangrijke exporteur van agf-producten is Latijns-Amerika, met inbegrip van het Caribisch gebied. In de periode 1990-2002 kende deze regio haast een verdubbeling van de exportwaarde van ongeveer 3,1 miljard naar bijna 6,3 miljard euro.

Wat betreft de invoer van agf-producten zijn de rollen omgedraaid. Met een bedrag van ongeveer 7,9 miljard euro neemt de Europese Unie het grootste gedeelte van de wereldwijde agf-import voor zijn rekening. Opmerkelijk is dat zowel Afrika als Oceanië nauwelijks agf-producten importeren.

Bron: agf.nl

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek