Japan verbiedt import diermeel

Japan verbiedt vanaf donderdag alle import van diermeel, zo heeft het Japanse ministerie van Landbouw maandag meegedeeld. Het ministerie liet ook weten dat er een verbod komt op het gebruik van binnenlands en geïmporteerd diermeel inveevoeder. Al het diermeel dat al op de Japanse markt is, wordtverbrand.
1 oktober 2001  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:52
Japan verbiedt vanaf donderdag alle import van diermeel, zo heeft het Japanse ministerie van Landbouw maandag meegedeeld. Het ministerie liet ook weten dat er een verbod komt op het gebruik van binnenlands en geïmporteerd diermeel in veevoeder. Al het diermeel dat al op de Japanse markt is, wordt verbrand.

De Japanse minister van Landbouw had aanvankelijk bezwaar tegen het verbieden van diermeel in voeder voor pluimvee en varkens omdat deze dieren geen BSE zouden kunnen krijgen. Maar uiteindelijk besloot hij tot een algeheel verbod omdat dit de beste maatregel zou zijn om het vertrouwen van de consumenten in vleesproducten zoveel mogelijk te behouden.

De tijdelijke maatregel is een reactie op de ontdekking van een met BSE besmette koe op een boerderij in de buurt van de hoofdstad Tokio. Het geval werd na positieve tests op 10 september bekendgemaakt. Het was de eerste keer dat de ziekte in Azië werd geconstateerd.

Diermeel wordt gezien als de belangrijkste veroorzaker van BSE. Dat wordt mogelijk vervangen door sojameel of vismeel.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek