Best geleide bakkerij is veertien uur per dag open
nieuwsHet aantal bakkers neemt snel af. In acht jaar tijd zijn er duizend Vlaamse bakkerszaken verdwenen, een kwart van het totaal. Jongeren zien op tegen het weekend- en nachtwerk. En de concurrentie met de industriële bakkerijen en de supermarkten is hard. Bakkerij De Vuyst toont dus hoe het wel kan.
De bakkerij heeft in 1976 al eens het Guinness Book of Records gehaald met de fabricatie van de grootste mattentaart ooit. Ook heeft de zaak al tweemaal deelgenomen aan de openbedrijvendag. Met een website die de route naar de zaak vanuit Antwerpen, Gent en Brussel beschrijft, toont de winkel een opmerkelijke klantgerichtheid.
"We hebben ruime openingsuren en een breed assortiment. Maar ik vermoed dat vooral ons enthousiasme de doorslag heeft gegeven", zegt Kathleen De Vuyst. "Wij leven echt voor de zaak". Met openingsuren van 5u30 tot 19u30 draait De Vuyst werkweken van 84 uur. Maar dat vindt ze niet erg. "Ik doe het graag. Ik ben er in opgegroeid. Mijn ouders hadden een bakkerij, en mijn grootouders van beide kanten ook. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt".
De award leverde Kathleen De Vuyst en Jan Martens een sculptuur op, een cheque van 2.500 euro voor promotiemateriaal en een Smart die drie maanden lang als promotiewagentje gebruikt mag worden. De Bakery Management Award is een initiatief van de federaties Vebic (bakkers), Promoba (fabrikanten van bakkersgrondstoffen) en VLAM.
Meer informatie: Bakkerij De Vuyst
Bron: De Standaard