Bayer neemt Aventis Crop Science over

De Duitse chemie- en pharmaceuticareus Bayer neemt Aventis CropScience, producent van gewasbeschermingsmiddelen over voor 7,25 miljard euro (ruim 290miljard Belgische frank). De overname is meteen de grootste in degeschiedenis van Bayer.
2 oktober 2001  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:52
De Duitse chemie- en pharmaceuticareus Bayer neemt Aventis CropScience, producent van gewasbeschermingsmiddelen over voor 7,25 miljard euro (ruim 290 miljard Belgische frank). De overname is meteen de grootste in de geschiedenis van Bayer.

Aventis CropScience stond te koop sinds november vorig jaar. Het behoorde voor 24 procent toe aan het Duitse Schering en voor 76 procent aan het Frans-Duitse Aventis. De drie groepen waren al sinds juli bezig met de onderhandelingen over een overname.

Bayer hoopt met de nieuwe aankopen "leider te worden in de fytosanitaire (wat de conditie van planten betreft) en de biotechnologische sector. Ook zou de overname de rentabiliteit van Bayer moeten opkrikken. "Bayer CropScience" streeft naar een zakencijfer van 6,5 à 7 miljard euro (260 tot 280 miljard Belgische frank).

De nieuwe chemiegroep zal worden geleid door Jochen Wulff, die momenteel aan het hoofd staat van de agrochemische afdeling van Bayer. De hoofdzetel van Bayer wordt Monheim, nabij Düsseldorf. Ook de sites in Lyon en Frankfurt zullen een belangrijke rol blijven spelen.

Bron: AFP/DPA

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek