Fransen verscherpen BSE-controles

De Franse landbouwminister Jean Glavany heeft dinsdag in het parlement gezegd de controles in de slachthuizen te willen opvoeren.
24 oktober 2000  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:25
De Franse landbouwminister Jean Glavany heeft dinsdag in het parlement gezegd de controles in de slachthuizen te willen opvoeren.

Een testprogramma om systematisch BSE op te sporen krijgt uitbreiding. Bovendien zal het Franse voedselagentschap Afssa gedetailleerd moeten uitklaren welk risico het gebruik van dierenmeel vormt voor het voedsel van varkens en gevogelte. De regering start ondertussen een studie op naar mogelijke alternatieven.

De advocaat van het gezin Demeulenaere, dat in verband met het jongste BSE-schandaal is opgesloten, heeft gezegd dat het dossier tegen zijn cliënten "slap" is en dat de autoriteiten "een voorbeeld met deze zaak willen stellen".

Zondagmiddag werden Claude Demeulenaere en zijn zoon Gilles opgesloten, Huguette Demeulenaere kwam vrij na door de onderzoeksrechter te zijn gehoord. Volgens meester Patrick Ben Bouali dient de Franse wetgever zich vragen te stellen omtrent de verplichtingen van (vee)handelaars. Zij "kunnen immers niet met het (blote) oog zien of een koe aan BSE lijdt".

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek