nieuws

Vleessector in Duitsland krimpt

nieuws
Het aantal slachterijen en vleesverwerkende bedrijven in Duitsland zal de komende drie jaar opmerkelijk dalen. Dat concludeert het Institut für Ökonomie der Ernährungswirtschaft der Bundesforschungsanstalt für Ernährung und Lebensmittel (BFEL) in Kiel. Het instituut hield een enquête onder ondernemingen in de vee- en vleessector.
17 juni 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:53
Het aantal slachterijen en vleesverwerkende bedrijven in Duitsland zal de komende drie jaar opmerkelijk dalen. Dat concludeert het Institut für Ökonomie der Ernährungswirtschaft der Bundesforschungsanstalt für Ernährung und Lebensmittel (BFEL) in Kiel. Het instituut hield een enquête onder ondernemingen in de vee- en vleessector.

In 2002 waren er in totaal 1.204 bedrijven in de vleessector met 217 slachterijen en 987 vleesverwerkende bedrijven. Tegen 2007 zullen er in Duitsland nog 920 bedrijven in de vleessector actief zijn. Naar verwachting zal het aantal slachterijen met 30% afnemen. In de vleesverwerkende industrie wordt een afname in het aantal bedrijven van 20% voorzien.

Het grootste probleem voor de bedrijven vormt de slechte benutting van de productiecapaciteit. Zo weet slechts 40% van de slachterijen een bezettingsgraad van boven de 80% te realiseren.

Bron: Agriholland/DLZ Agrarmagazin

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek