header.home link

VILT zkt journalist

29 juli 2021

Heb je interesse in land- en tuinbouw en alles wat er mee te maken heeft? Heb je een vlotte pen en wil je de boer op gaan om verhalen uit de sector te sprokkelen? Dan ben jij mogelijk de geknipte redacteur voor www.vilt.be en coördinator voor VILT TeeVee.  

Lees meer over:

Over landbouw geraak je nooit uitgeschreven. Dat komt door de vele raakvlakken met andere beleidsdomeinen, maatschappelijke uitdagingen en sectoren, denk maar aan technologie, klimaat, water, ruimtelijke ordening, enz. Zelf bij zwerfvuil en mobiliteit vind je een landbouw-specifieke invalshoek. Vandaag is landbouw dan ook een alomtegenwoordig nieuwsitem. Wie motiveert dat om een bevoorrecht waarnemer en verslaggever te worden?

We zoeken een redacteur met passie voor landbouw en voeding. Een doorgedreven kennis van de landbouwsector is een troef, maar zeker geen vereiste. Met een gezonde portie interesse ben je al een heel eind op weg.

Je schrijft artikels en reportages voor onze website www.vilt.be. Naast snelle nieuwsgaring breng je ook diepere duiding bij actuele landbouwthema’s. Je doet hierbij je eigen research, woont persconferenties en studiedagen bij en bezoekt landbouwbedrijven.

Daarnaast zet je je schouders onder VILT TeeVee, het programma van VILT op de televisiezender PlattelandsTV. Je speurt naar onderwerpen en thema’s voor de diverse rubrieken en coördineert de opnames in samenspraak met een professionele cameraman.

Ben je kritisch van geest, beschik je over een vlotte pen en ben je een teamspeler die voldoende sterk in zijn of haar schoenen staat om een eigen stempel te drukken op de verdere uitbouw van VILT? Stuur dan uiterlijk 2 augustus een motivatiebrief met cv naar griet@vilt.be.

Meer info over de vacature vind je hier.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek