Liers bedrijf importeert delicatessen uit hele wereld
nieuwsDe overgrootouders van Rudolf Van Hove begonnen in 1884 met de verkoop van wild en gevogelte op de overdekte versmarkt Criée. "Terwijl mijn vader Albert deze zaak voortzette, ben ik me vanaf 1956 gaan specialiseren in de import en distributie van allerlei ingrediënten die je bij de bereiding van gevogelte en andere culinaire bereidingen kon gebruiken", vertelt Rudolf Van Hove.
Nieuwe producten vindt Van Hove vooral op allerlei buitenlandse beurzen. "Maar ik maak dan van de gelegenheid gebruik om enkele kleine delicatessenzaken en kleine bedrijfjes te bezoeken. Daar vind je nog vaak nieuwigheden die nog niet bij de massa bekend zijn. Daarnaar ben ik steeds op zoek, want je hebt pas een delicatesse zolang je product nieuw is. Bovendien zijn de mensen steeds veeleisender. Ze reizen meer en verder en leren daar speciale dingen kennen, die ze eens terug in België ook hier willen eten".
De firma Van Hove stockeert ongeveer 2.500 producten. Een wandeling door het magazijn brengt je slechts in enkele minuten van het ene naar het andere werelddeel: esdoornsiroop uit Canada, chilisauzen uit Maleisië, bananenketchup uit Saint Lucia. "Maar de meeste producten blijven we toch nog altijd in Frankrijk halen". Het bedrijf levert aan delicatessenzaken, groothandels, grootwarenhuizen en de horeca. Sinds dit jaar staat Rudolfs zoon Erik aan het roer van het bedrijf.
Meer informatie: Van Hove Fine Foods
Bron: Gazet van Antwerpen