nieuws

Kentucky Fried Chicken bant transvetzuren

nieuws
De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken heeft zich voorgenomen om vanaf april volgend jaar alle transvetzuren uit zijn producten te bannen. De keten gaat daarmee in op het pleidooi van een college voedings- en gezondheidsspecialisten die vorige maand voorstelden transvetzuren uit alle 24.000 restaurants van New York te bannen. Transvetzuren worden beschouwd als de demonen onder de vetzuren omdat ze de schadelijke effecten van cholesterol nog verhogen.
3 november 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:58
De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken heeft zich voorgenomen om vanaf april volgend jaar alle transvetzuren uit zijn producten te bannen. De keten gaat daarmee in op het pleidooi van een college voedings- en gezondheidsspecialisten die vorige maand voorstelden transvetzuren uit alle 24.000 restaurants van New York te bannen.

Transvetzuren worden beschouwd als de demonen onder de vetzuren omdat ze de schadelijke effecten van cholesterol nog verhogen. Ze worden vooral voor de bereiding van fastfood gebruikt. Vorig jaar al stelde de stad haar restauranthouders voor op zoek te gaan naar alternatieve bakmiddelen voor hun frieten, donuts en brownies, maar toen kwam er nog weinig respons uit de industrie.

In juni dit jaar daagde een consumentengroep Kentucky Fried Chicken voor de rechter omdat het te veel van de transvetrijke olie gebruikt. Nu is Kentucky de eerste om de ban te steunen. Het bedrijf zegt dat het al een tijdje experimenteerde met zachtere vetten en dat de consument nog geen verschil heeft geproefd. Fastfoodketen MacDonalds zegt op zoek te zijn naar een geschikt vervangmiddel, maar dat het tot nu toe nog geen heeft gevonden dat dezelfde kwaliteit biedt.

Bron: De Morgen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek