header.home link

Illegale camera’s gevonden in varkensstal

6 februari 2023

Vorige week werd bij een Vlaams varkensbedrijf illegaal geplaatste camera’s gevonden. De betreffende varkenshouder vond oorspronkelijk één camera maar na een onderzoek van de politie kwamen in totaal vier camera’s uit. De camera’s zouden verstopt geweest zijn in kabelgoten en een vogelnest.

illegale camera

De Federatie van het Belgische Vlees, FEBEV, wil zo breed mogelijk communiceren over de ontdekking van de camera’s bij de producent. “Een verwittigd man is er twee waard”, vertelt Michael Gore van FEBEV. “We hebben een waarschuwing gestuurd naar alle landbouworganisaties en alle slachthuizen met de vermelding dit ook aan hun leveranciers door te geven. We geven hen het advies om zeer oplettend te zijn en niet te denken dat het hen niet kan overkomen. De daders kunnen ’s nacht te werk gaan en binnenbreken. Indien ze camera’s vinden is het aangeraden om de politie te verwittigen.”

Op Facebook circuleren de waarschuwing en foto’s van de gevonden camera’s. Op sociale media wordt vermoed dat deze geplaatst geweest zijn door dierenrechtensactivisten. “Het zou mij verwonderen dat de boer die camera’s zelf heeft geplaatst”, vertelt Gore. “Wij vinden het abnormaal dat een ngo zich hier mee bezig houdt. Met hun actie op zoek naar sensatie betreden ze zomaar een stal, maar ze beseffen niet hoeveel risico’s dit met zich heeft meegebracht op vlak van diergezondheid en bioveiligheid. Met oog op dierenwelzijn kan deze onachtzaamheid veel gevolgen hebben voor de varkens in de stal.”

Uitgelicht
In het proces tegen het slachthuis Verbist uit Izegem heeft de rechtbank van Ieper beslist om de undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights nietig te verklar...
22 maart 2021 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek