nieuws

Houtlandhoeve presenteert negende hoevekaas

nieuws
De Houtlandhoeve is een kleinschalig melkveebedrijf waar melk tot boter, yoghurt, hoevekaas, plattekaas en desserten verwerkt wordt. Het voorbije weekend pakte de hoeve uit met een nieuwe kaas: het Houtlands Boerken. "We hebben al een achttal hoevekzazen in ons assortiment", zegt Patrick De Zutter. "We zochten deze keer naar een milde kaas, die we ook kunnen gebruiken voor onze kaasschotels".
26 december 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:56
De Houtlandhoeve is een kleinschalig melkveebedrijf waar melk tot boter, yoghurt, hoevekaas, plattekaas en desserten verwerkt wordt. Het voorbije weekend pakte de hoeve uit met een nieuwe kaas: het Houtlands Boerken. "We maken al langer kazen", zegt Patrick De Zutter. "Zo hebben we al een achttal hoevekazen in ons assortiment. Het Houtlands Boerken is evenwel met geen enkele andere kaas te vergelijken. We zochten naar een milde kaas. Daar was veel vraag naar en voor onze kaasschotels moesten we die altijd inkopen".

"Het is een kaas geworden met een zachte kruidige roomsmaak", gaat zijn vrouw Ann De Smet verder. "Ideaal voor op toastjes tijdens de feestperiode". Het Houtlands Boerken onderscheidt zich bij kaasliefhebbers vooral omdat hij gemaakt is van verse melk, van nature rijk aan stoffen die hart- en vaatziekten voorkomen.

De vele bezoekers van de Houtlandhoeve reageren meestal positief op het brede assortiment. "De mensen proeven eerst een stukje en nemen daarna meestal een exemplaar mee naar huis", luidt het. Naast de thuisverwerking en -verkoop heeft de boerderij zich ook gespecialiseerd als educatief landbouwbedrijf waar permanent schoolkinderen op bezoek komen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek