Groen licht voor tweedeling van Ter Beke
nieuws"De recente fusie van de vleeswarendivisie met Pluma uit Wommelgem was een zeer belangrijke strategische stap voor de divisie Vleeswaren. Een volgende stap wordt de verdere uitbouw van het filiaal Bereide Gerechten. Beide kernactiviteiten hebben elk hun specifieke kenmerken en een eigen dynamiek op het vlak van markten, merken, productontwikkeling, productie, verkoop en organisatie", zo stelt Ter Beke.
De filialisering verandert evenwel niets aan de consolidatiekring van de groep, met hoofdzetel in Waarschoot. Ter Beke is beursgenoteerd, commercialiseert zijn producten in tien Europese landen en beschikt over negen industriële vestigingen in België, Nederland en Frankrijk. De groep telt zowat 1.600 medewerkers.
Ter Beke heeft twee kernactiviteiten: inzake vleeswaren heeft het eigen merknamen zoals L'Ardennaise, Daniël Coopman en Pluma. Bij de vers bereide gerechten is Come a Casa wellicht het bekendste merk. In mei waren de bestuurders Marc Hofman en Dirk Van de Walle al benoemd tot ceo van respectievelijk de divisie Vleeswaren en de divisie Bereide Gerechten. Uitvoerend voorzitter van de Ter Beke-groep blijft Luc De Bruyckere. In 2007 rekent hij op groeicijfers. Tegelijk kondigt De Bruyckere aan dat de groep "zich meer zal richten op zijn kerncompetenties en een aantal activiteiten zal outsourcen".(KS)
Lees ook: geVILT: Efficiëntie als leidmotief in de productieketen
Bron: Belga</i>