header.home link

Filip Vanaken nieuwe algemeen directeur van REO Veiling

16 maart 2023

De raad van bestuur van REO Veiling heeft Filip Vanaken aangesteld als algemeen directeur van de coöperatieve telersvereniging in Roeselare. Vanaken voerde de functie van algemeen directeur al ad interim uit sedert eind oktober van vorig jaar. “We willen graag samen onze coöperatie verder ontwikkelen en samen als ploeg hard blijven werken aan een toekomstgerichte en sterke organisatie in het belang van onze leden-producenten, medewerkers en stakeholders”, aldus Rita Demaré, voorzitter van de veiling.

Filip Vanaken (57) is afkomstig uit het Limburgse Diepenbeek. Hij is ruim 25 jaar actief binnen de Vlaamse groente- en fruitsector. In 1996 ging hij bij Veiling Haspengouw aan de slag als financieel en administratief directeur, 19 jaar later kwam hij met dezelfde functie in dienst van REO Veiling. In juni 2022 had de coöperatieve telersvereniging directeur Paul Demyttenaere aan de deur gezet. Ad interim werd Vanaken toen aangesteld als directeur.

“De raad van bestuur is tevreden over zijn manier van werken gedurende deze periode van een vijftal maanden waarin hij bevestigde goed vertrouwd te zijn met het veilingwezen. Daarom willen we graag met de heer Vanaken onze coöperatie verder ontwikkelen en samen als ploeg hard blijven werken aan een toekomstgerichte en sterke organisatie in het belang van onze leden-producenten, medewerkers en stakeholders”, aldus Rita Demaré, voorzitter van REO Veiling. Filip Vanaken is de zevende algemeen directeur van REO Veiling, die ondertussen 81 jaar bestaat.

“Voor REO Veiling wordt 2023 een belangrijk jaar”, gaat algemeen directeur Filip Vanaken verder. “Een jaar van vernieuwing, modernisering en strategische aanpassingen aan de veranderende omstandigheden in een sector die voortdurend in beweging is. Daarom zullen we deze zomer al onze producenten-coöperanten de kans geven om met ons in gesprek te gaan. Samenwerking en flexibiliteit zullen de basis vormen."

“Eens de strategie is bepaald, zal veel aandacht gaan naar begeleiding om dit veranderingstraject te doen slagen”, geeft Vanaken aan. "Begeleiding van zowel onze producenten-aandeelhouders als onze medewerkers om de transitie te maken naar een producentenorganisatie die klaar is voor de toekomst en haar uitdagingen."

Intern zijn ze bij REO veiling reeds gestart met het realiseren van een moderne en vernieuwde organisatiestructuur. "Een structuur waarbij een cultuur van samenwerking, teamspirit, wederzijds respect en flexibiliteit centraal staat", aldus Vanaken. "Samengevat staat de REO Veiling voor de uitdagende opdracht om haar relevantie in de sector van verse groenten en fruit te bestendigen en uit te breiden. Ze zal de versmarkt blijven voorzien van duurzaam en lokaal geteelde, gezonde producten van haar vakbekwame telers op een zo efficiënt mogelijke manier, ondersteund door efficiënte logistieke en administratief-financiële processen. Dit is een duidelijke ambitie waarbij de directie het belang van coaching en begeleiding zeer ernstig neemt.”

filipvanakendirecteurREOveiling-1516
Uitgelicht
REO Veiling en Coöperatie Hoogstraten stoppen per direct de fusiegesprekken die vanaf begin dit jaar liepen. Dit hebben de bestuursorganen van beide veilingen maandag bes...
18 oktober 2022 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek