nieuws

Experts oneens over heilzame werking waterkers

nieuws
Britse onderzoekers beweren dat dagelijks waterkers eten beschermt tegen kanker. De groente vermindert de schade aan DNA in de cellen. Waterkers behoort net zoals broccoli tot de kruisbloemige groenten. Voedingsspecialisten raden al langer het eten van meer kruisbloemige groenten aan om kanker te vermijden. Andere wetenschappers staan echter sceptisch tegenover het Britse onderzoek. Ze noemen de onderzoeksgroep te klein, stellen dat alle fruit en groenten een beschermend effect hebben en dat er dus niks speciaals is aan waterkers.
21 februari 2007  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:59
Britse onderzoekers beweren dat dagelijks waterkers eten beschermt tegen kanker. De groente vermindert de schade aan DNA in de cellen. Waterkers behoort net zoals broccoli tot de kruisbloemige groenten. Voedingsspecialisten raden al langer het eten van meer kruisbloemige groenten aan als beschermingsmiddel tegen kanker.

Het onderzoek toonde aan dat de proefpersonen die dagelijks waterkers aten, 23 procent minder DNA-beschadiging hadden in de witte bloedcellen, en dat wordt beschouwd als een aanduiding voor de vatbaarheid voor kanker. De antioxidanten in het bloed waren met 100 procent gestegen.

Hoe enthousiast de onderzoekers ook zijn over deze resultaten, anderen staan er sceptisch tegenover. Ze noemen de onderzoeksgroep te klein en stellen dat alle fruit en groenten een beschermend effect hebben op kanker en dat er niets speciaals is aan waterkers. Om voldoende antioxidanten binnen te krijgen via waterkers, moet je er trouwens dagelijks 85 gram van eten, en dat is een hele berg. Het is beter een gevarieerd dieet te eten, met verschillende soorten groenten en fruit.(MP)

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek