nieuws

Brusselaars verspillen jaarlijks 15.000 ton voedsel

nieuws
De Brusselse gezinnen gooien jaarlijks 15.000 ton voedsel weg. Dat is een gemiddelde van 31 kilo per gezin per jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM). Met die hoeveelheid voedsel zouden gedurende een jaar 30.000 mensen drie maaltijden per dag kunnen eten, aldus het BIM. De instelling verspreidt een folder met tips om het voedselafval te beperken.
16 maart 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:56
De Brusselse gezinnen gooien jaarlijks 15.000 ton voedsel weg. Dat is een gemiddelde van 31 kilo per gezin per jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM). Met die hoeveelheid voedsel zouden gedurende een jaar 30.000 mensen drie maaltijden per dag kunnen eten, aldus het BIM.

Een kwart van dat afval is overschot van maaltijden, nog een kwart zijn voedingsmiddelen waarvan de vervaldatum nog niet werd overschreden en de rest van het afval zijn producten waarvan de vervaldag wel werd overschreden. In 60 procent van de gevallen gaat het om groenten en fruit. Opmerkelijk: de 'minder rijken' gooien meer voedsel in de vuilbak dan de 'rijken'.

Het Bim benadrukt dat er wel degelijk iets kan gedaan worden aan dit fenomeen. Kleine aanpassingen zoals een goede keuze, een goede bewaring en koeling van voedingswaren kunnen al veel nodeloos afval besparen. Het instituut heeft ook een folder samengesteld met tips en weetjes over voedselafval.

Bron: Het Nieuwsblad/Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek