Braziliaanse varkensproductie nog niet aan top
nieuwsVan oudsher is de Braziliaanse varkensproductie geconcentreerd in de zuidelijke staten. Maar de laatste jaren worden door grotere integraties zoals Sadia en Perdigão en de coöperatie Aurora ook in het centrale westen van het land grote bedrijven opgezet. In deze regio zijn goedkope arbeid en goedkope voederproducten zoals maïs en soja beschikbaar. Anderzijds is de streek ver verwijderd van de grote consumentenmarkten, waardoor de transportkosten oplopen.
De gemiddelde Braziliaan eet slechts 12,4 kg varkensvlees per jaar. Het overgrote deel ervan bestaat uit verwerkte producten zoals worstjes en vleeswaren. Als ze al filetlapjes of varkenshaasjes kopen is het niet vers, maar diepgevroren. Het Braziliaanse praktijkonderzoek heeft aspiraties om de consumptie van vers en bevroren vlees te stimuleren, maar geeft aan dat daarvoor eerst nog moet gesleuteld worden aan de kwaliteit van het vlees.
Bron: Animal Sciences Group