nieuws

Voedingsbedrijven willen België op wereldkaart zetten

nieuws
Algemeen Dirk Cornelis van de nv Corma geeft in de Gazet van Antwerpen toe dat er gesprekken lopen met Milcobel om met topkwaliteit en goede smaak nieuwe markten aan te boren voor Belgische producten. De naam van het project is 'Finest from Belgium', maar volgens Cornelis hoeft het samenwerkingsverband niet gepaard te gaan met nog eens een nieuw label. Inhoud en kwaliteit zijn belangrijker dan het etiket, luidt het.
4 oktober 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:31
Algemeen Dirk Cornelis van de nv Corma geeft in de Gazet van Antwerpen toe dat er gesprekken lopen met Milcobel om met topkwaliteit en goede smaak nieuwe markten aan te boren voor Belgische producten. De naam van het project is 'Finest from Belgium', maar volgens Cornelis hoeft het samenwerkingsverband niet gepaard te gaan met nog eens een nieuw label. Inhoud en kwaliteit zijn belangrijker dan het etiket, luidt het.

De producent van Ganda Ham beoogt niet alleen een samenwerking met het grootste zuivelbedrijf van het land. "Ook met de studentenhaver van Montserrat uit Ingooigem vallen er nichtes op de internationale markt open te breken", aldus Cornelis. Hij reisde de voorbije maanden de wereld af en tijdens beurzen kwam hij tot de vaststelling dat één product onvoldoende is om een markt open te breken. Daaruit ontstond de idee om iets als 'Finest from Belgium' te lanceren.

In het verleden had de nv Corma weinig behoefte aan exportpromotie. Maar de jongste jaren stagneert de omzet, terwijl een groei van 5 à 6 procent nodig is om de continuïteit van het bedrijf te verzekeren. Momenteel voert Corma slechts tien procent van zijn rauwe hammen uit naar Frankrijk en Nederland. "In de eerste plaats zouden we nieuwe markten in Europa kunnen aanboren, maar die groeien ook niet", zegt Cornelis.

Om verder te kunnen groeien, denkt het bedrijf overigens niet alleen aan exportgroei. Vorige week verschenen in de pers al berichten over nieuwe activiteiten die Corma wil uitbouwen. Na Kapas uit Beveren neemt het bedrijf nu ook Le Larry uit Lochristi over. Dat is een producent van ambachtelijke geitenkaasjes. Momenteel wordt reeds samengewerkt, maar de overname wordt pas echt een feit wanneer Le Larry volgend voorjaar naar de Ganda-site in Destelbergen verhuist.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek