nieuws

Schelvis is vis van het jaar 2006

nieuws
Naar jaarlijkse gewoonte en ondertussen voor de achttiende keer, heeft VLAM in samenspraak met de visserijsector de Vis van het jaar gekozen. De laureaat van 2006 is de schelvis. VLAM schuift daarmee ook voor deze editie een soort naar voor die minder bekend, maar toch vlot beschikbaar en betaalbaar is en die past in een duurzame visserij. Schelvis wordt het hele jaar door aangevoerd met pieken in maart, augustus en september.
30 maart 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:33
Naar jaarlijkse gewoonte en ondertussen voor de achttiende keer, heeft VLAM in samenspraak met de visserijsector de Vis van het jaar gekozen. De laureaat van 2006 is de schelvis. VLAM schuift daarmee ook voor deze editie een soort naar voor die minder bekend, maar toch vlot beschikbaar en betaalbaar is en die past in een duurzame visserij. Schelvis wordt het hele jaar door aangevoerd met pieken in maart, augustus en september.

Dat schelvis een culinaire aanrader is, bewees Geert Van Der Bruggen van de Lijsterbes in Berlare tijdens de officiële voorstelling in zijn restaurant. "Het neefje van de kabeljauw is een zeer gebruiksvriendelijk product en doorstaat met glans eender welke bereidingswijze", vindt de chef-kok. Kenners beschouwen schelvisschotels als verfijnder dan die met kabeljauw. Het visvlees is iets zachter.

Wie zelf de veelzijdigheid van schelvis wil uitproberen, vindt inspiratie in de VLAM-receptenfolder met ideetjes van Geert Van Der Bruggen, die half april ook start met een kookprogramma op de lifestyle-zender Vitaya. De gratis brochure is verkrijgbaar in de vishandel.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek