nieuws

Nieuw brood van Nijlense bakker remt haaruitval

nieuws
In de Antwerpse gemeente Nijlen creëerde bakkerij Dockx een nieuwe broodsoort. In een Bondgenootje wordt tarwe met bestanddelen van soja, de isoflavonen, gecombineerd. Dit zou ervoor zorgen dat de menopauze verlicht wordt en dat haaruitval afgeremd wordt. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
20 juni 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:33
In de Antwerpse gemeente Nijlen creëerde bakkerij Dockx een nieuwe broodsoort. In een Bondgenootje wordt tarwe met bestanddelen van soja, de isoflavonen, gecombineerd. Dit zou ervoor zorgen dat de menopauze verlicht wordt en dat haaruitval afgeremd wordt. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De bakkerij legt al een aantal jaren de nadruk op het belang van het gebruik van complete melen en van de variatie ervan. Wit brood geeft wel snel energie, zegt Dockx, maar je bent ook weer snel uitgeblust. Met integrale melen ga je langer mee. Daarom ontwikkelt de bakkerij broodsoorten die de twee combineren, met name een beperkte hoeveelheid witte bloem voor de spurt en integrale melen voor de lange afstand.

In het nieuwe Bondgenootje wordt tarwe gecombineerd met bestanddelen van soja, de isoflavonen. Isoflavoon heeft nagenoeg de structuur van het hormoon oestrogeen. Het vervangt het ook, met als chronisch resultaat een verlaagd risico op kankers die hormoonafhankelijk zijn zoals borst-, prostaat- en baarmoederhalskanker. De isoflavonen verlichten de menopauze en remmen de haaruitval.

Meer informatie: Isoflavonen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek