nieuws
Japanners maken bier van melk en aardappelen
nieuwsEen Japanse drankenhandel heeft een manier gevonden om het melkoverschot toch aan de man te brengen. De bewuste winkel in Nakahara maakt bier dat voor 30 procent uit melk bestaat. De 'Belk' bevat verder hop en wordt op vrijwel dezelfde manier gemaakt als bier. Het mengsel heeft een geur die aan melk doet denken, maar verder lijkt het vooral op gerstenat. Voor liefhebbers van aparte bieren is er trouwens een goed alternatief: de drankenhandel heeft ook bier gemaakt van aardappelen.
14 februari 2007
Een Japanse drankenhandel heeft een manier gevonden om melkoverschotten toch aan de man te brengen. De bewuste winkel in Nakahara maakt bier dat voor 30 procent uit melk bestaat. De 'Belk' bevat verder hop en wordt op vrijwel dezelfde manier gemaakt als bier. Het mengsel heeft een geur die aan melk doet denken, maar verder lijkt het vooral op gerstenat.
De producent heeft slechts een handvol winkels gevonden die het bier willen verkopen, maar door de media-aandacht zijn de winkelrekken waar de Belk hoort te staan wel leeg. Voor liefhebbers van aparte bieren is er echter een goed alternatief: de drankenhandel heeft ook bier gemaakt van aardappelen.
Helemaal nieuw is het idee voor melkbier overigens niet. In 2005 verschenen in de pers al berichten over een boer in Frankrijk die bier uit melk brouwde. Het Franse goedje bevat twee procent alcohol en is in zeer beperkte hoeveelheden verkrijgbaar onder de naam Lactiwel.(GL)