nieuws

Chocoladesector boekt omzet van ruim 2 miljard euro

nieuws
De cijfers waar de Belgische chocoladesector mee kan uitpakken, zijn niet min. Volgens de beroepsfederatie Choprabisco zijn zoetwaren goed voor 13 procent van de omzet en 17 procent van de exportwaarde van de totale Belgische voedingsindustrie. De chocoladesector telt 87 bedrijven die samen 7.000 mensen tewerkstellen en iets meer dan twee miljard euro omzet halen. Samen produceren die bedrijven ruim 472.000 ton, waarvan 391.000 ton wordt uitgevoerd.
31 augustus 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:34
Belgische chocolade is een begrip in het buitenland. Het bruine goedje heeft dan ook belangrijke implicaties voor onze economie, weet De Standaard. De cijfers waar de sector mee kan uitpakken, zijn niet min. Volgens de beroepsfederatie Choprabisco zijn zoetwaren goed voor 13 procent van de omzet en 17 procent van de exportwaarde van de totale Belgische voedingsindustrie.

De chocoladesector telt 87 bedrijven die samen 7.000 mensen tewerkstellen en iets meer dan twee miljard euro omzet halen. Samen produceren ze ruim 472.000 ton, waarvan 253.000 ton bulkchocolade. Het grootste deel daarvan, 391.000 ton, wordt uitgevoerd.

Maar Belgen maken niet alleen veel chocolade, ze eten het ook graag. Volgens het studiebureau Datamonitor verorberden we in 2005 8,7 kilo chocolade per persoon. Alleen de Britten, met een gemiddelde van 10 kilogram, deden het daarbij nog beter. Op de derde plaats komen de Duitsers, daarna volgen de Fransen.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek