Belg consumeerde in 2004 meer groenten en fruit
nieuwsTomaten blijven de populairste groente. De gemiddelde consumptie steeg met een halve kilogram tot 10,5 kg per kop. Het aandeel van de trostomaten blijft groeien ten koste van de losse tomaten. Wortelen staan met 8,7 kg op de tweede plaats. Kolen staan op nummer drie met 8,5 kg. Binnen deze groentesoort was de bloemkool met 4 kg per persoon de belangrijkste. Ajuin (6,9 kg), witloof (6,2 kg), sla (4,5 kg), prei (3 kg), selder (1,5 kg), champignons (2 kg) en komkommer (1,9 kg) zijn de andere groentesoorten uit de toptien.
De appelen voerden met 18,8 kg de toptien van het fruitkorf in 2004 aan. Op de tweede plaats volgden de sinaasappelen met 17,1 kg. De derde positie was weggelegd voor de banaan met 10,6 kg en op de vierde plaats komen de mandarijnen met 5,9 kg. De 5de en 6de plaats werden ingenomen door respectievelijk de meloen, (5,6 kg) en peren (5,4 kg). Verderop volgen druiven (3,2 kg), kiwis (3,1 kg), pompelmoezen ( 2,7 kg). Aardbeien eindigden op de laatste plaats in de fruittoptien 2004 met 2,4 kg.
Meer informatie: VLAM-dossier consumptie groenten en fruit