24ste BSE-koe ontdekt in Vossem

Bij een vleesveebedrijf in Vossem zijn 49 runderen afgemaakt, nadat één witblauwe koe BSE bleek te hebben. Het is de 24ste gekke koe in ons land dit jaar, de 89ste sinds de ziekte in '97 voor het eerst in België werd ontdekt. Het BSE-rund werd ontdekt bij snelle BSE-tests in het destructiebedrijf Rendac. Het dier werd bijna zeven jaar geleden op het bedrijf in het Vlaams-Brabantse Vossem geboren.
24 september 2002  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:27
Bij een vleesveebedrijf in Vossem zijn 49 runderen afgemaakt, nadat één witblauwe koe BSE bleek te hebben. Het is de 24ste gekke koe in ons land dit jaar, de 89ste sinds de ziekte in '97 voor het eerst in België werd ontdekt.

Het BSE-rund werd ontdekt bij snelle BSE-tests in het destructiebedrijf Rendac. Het dier werd bijna zeven jaar geleden op het bedrijf in het Vlaams-Brabantse Vossem geboren.

Zowel in slachthuizen als in vilbeluiken worden dieren ouder dan twee jaar aan een BSE-test onderworpen. Naast deze bewaking met snelle tests, verzekert een epidemiologische bewaking de opsporing van BSE bij levende dieren op de boerderijen, op de veemarkten en bij aankomst in de slachthuizen.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek