Zottegem wil landbouwimago opschroeven

Op vraag van het provinciebestuur heeft de landbouwraad samen met de schepen van Landbouw een project bedacht om het imago van de landbouw op te schroeven. Vanuit de landbouwraad en met steun van het stadsbestuur wordt in Zottegem aan het project 'Gastvrije land- en tuinbouw' gewerkt.
16 februari 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Vanuit de landbouwraad en met steun van het stadsbestuur wordt in Zottegem aan het project 'Gastvrije land- en tuinbouw' gewerkt. Op vraag van het provinciebestuur heeft de landbouwraad samen met de schepen van Landbouw een project bedacht om het imago van de landbouw op te schroeven.

"Vijftien land- en tuinbouwers toonden zich inmiddels bereid om hun bedrijven open te stellen voor groepen, om op die manier iets te doen aan het imago van de sector. We maken een folder en zullen die onder scholen, verenigingen en toeristische diensten verspreiden", zegt schepen Paul Lievens.

Europa betaalt net als de provincie een kwart van de kosten, de stad legt 30% bij en de overige 20% is ten laste van de meewerkende land- en tuinbouwers. "In totaal is het project geraamd op 14.000 euro. Het officiele startmoment is voorzien voor juni", geeft Lievens de timing.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek