nieuws

Zeelandia brengt brood met omega-3 op de markt

nieuws
De Antwerpse industriële bakkerij Zeelandia pakt uit met brood dat onverzadigde omega-3-vetzuren bevat. Het brood, waaraan ook een aantal gezonde granen zoals haver en spelt zijn toegevoegd, zal eind deze maand beschikbaar zijn bij bakkers en banketbakkers in de Lage Landen.
25 maart 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
De Antwerpse industriële bakkerij Zeelandia pakt uit met brood dat onverzadigde omega-3-vetzuren bevat. Het brood, waaraan ook een aantal gezonde granen zoals haver en spelt zijn toegevoegd, zal eind deze maand beschikbaar zijn bij bakkers en banketbakkers in de Lage Landen.

De grondstoffen voor het nieuwe gezonde brood worden geleverd door Zeelandia, waar het deze week in de research- en demonstratiebakkerij uit de oven kwam en werd voorgesteld. De bakkerij heeft vestigingen in 60 landen over de hele wereld. De firma stuurt zo'n 400 verschillende producten naar bakkers, grootkeukens, supermarkten en andere producenten van brood- en deegwaren. De omzet in ons land bedroeg vorig jaar bijna 14 miljoen euro.

De vestiging in Wommelgem staat aan de spits op het vlak van onderzoek naar nieuwe producten. Zij hielp ook mee aan de ontwikkeling van het 'omegabrood'. De onverzadigde vetzuren worden gewonnen uit visolie en worden aan het deeg toegevoegd in een soort van biologisch omhulsel. Tijdens het bakken worden ze behouden in het brood. "Slechts na consumptie neemt het lichaam ze op", aldus communicatieverantwoordelijke Dominique van Eetveldt.

Voor de duidelijkheid: het brood wordt gebakken bij de gewone bakker. Het weegt 400 gram en heeft een lichtbruine kleur. De aanbevolen prijs is 1,4 euro. Op de bijhorende broodzak staat de nodige uitleg en hoeveel sneetjes je dagelijks moet eten om fit en gezond te blijven.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek