Wijnboer schenkt Limburg eigen levenswater
nieuwsHet Limburgse levenswater werd gestookt uit de resten die vrijkomen bij het persen van de wijndruiven. In de druivendraf zitten uitsluitend restanten van Chardonnay-druiven van eigen bodem. Op het wijnkasteel van Genoels-Elderen zullen drie verschillende levenswaters gestookt, gerijpt, gebotteld en verkocht worden. Het gaat om het "Limburgse levenswater wit", het "Limburgse levenswater blauw" en het "Limburgse levenswater goud". Het Limburgse digestief heeft een alcoholpercentage van 43,5 procent.
Van Rennes bereidt momenteel ook de productie van een mousserende wijn voor. Als alles volgens plan verloopt, komt die binnen een vijftal jaar op de markt. Voor de productie van de mousserende wijn plantte van Rennes vier extra hectare wijngaarden aan en nam hij vijf extra personeelsleden in dienst. Momenteel werken er op het wijnkasteel van Genoels-Elderen vijf mensen.
Het wijnkasteel telt in totaal 16 hectare wijngaarden. Jaarlijks worden er 80.000 flessen Chardonnay wit, Chardonnay blauw, Chardonnay goud en Pinot Noir rood geproduceerd. Ruim de helft van de productie wordt op het kasteel zelf verkocht. De andere helft is bestemd voor zo'n 300 Belgische toprestaurants zoals "Comme Chez Soi" en "la Butte aux Bois".
Lees ook: geVILT: Geen water bij Vlaamse wijn
Bron: Belga