'Week van de Smaak' start op 16 november
nieuwsTijdens de Week van de Smaak serveren heel wat restaurants een aangepast menu, waarbij sommige chefs ook letterlijk in de potten laten kijken. Voedingsbedrijven zetten hun deuren open en organiseren proeverijen en rondleidingen voor het grote publiek. Erfgoedverenigingen, musea en culturele vzw's zorgen voor allerlei initiatieven, van het verzamelen van soeprecepten tot rondleidingen langs smakelijke plaatsen in historische steden. Bibliotheken stellen smaaktafels samen en zorgen voor lectuur die tot lezen en proeven aanzet.
Op 25 november vindt de slotdag plaats in Hasselt, Stad van de Smaak. De oude markten van de binnenstad doen de tijd van toen herleven met onder meer ambachtelijke zuivelproducten en vergeten groenten. Gastland Zwitserland krijgt een speciale plek toebedeeld. Er wordt ook een poging ondernomen om het wereldrecord soep koken, dat momenteel op 5.000 liter staat, te breken.
Bron: Het Belang van Limburg