nieuws
Voedselagentschap vindt geen antibiotica in scampi's
nieuwsEr zitten geen resten van schadelijke antibiotica in diepgevroren scampi's van de merken Carrefour, Colruyt, Delhaize, Match en Seafood Delicatess. Dat blijkt uit de definitieve analyseresultaten van het Voedselagentschap. Nochtans had de verbruikersorganisatie Test-Aankoop eind vorige week gewaarschuwd voor verboden antibiotica. Daarop werden de scampi's uit de winkelrekken gehaald.
11 december 2006
Er zitten geen resten van schadelijke antibiotica in diepgevroren scampi's van de merken Carrefour, Colruyt, Delhaize, Match en Seafood Delicatess. Dat blijkt uit de definitieve resultaten van analyses, zegt het Voedselagentschap. Nochtans had de verbruikersorganisatie Test-Aankoop eind vorige week gewaarschuwd voor verboden antibiotica. Daarop werden de scampi's uit de winkelrekken gehaald.
Test-Aankoop had reststoffen van nitrofuranen gevonden, maar die kunnen ook van algen of een spoelzout afkomstig zijn. De verbruikersorganisatie blijft bij zijn resultaten en zegt dat ook de afbraakstoffen toxisch zijn en niet in de scampi's mogen zitten. Het blijft voorlopig onduidelijk of de scampi's opnieuw in de winkelrekken terechtkomen.
Bron: VRT-teletekst